Un nou deliciu pentru par: Uleiul de Floarea Soarelui Presat la Rece

De la timp acord o mult mai mare atenţie îngrijirii părului, mai ales vârfurilor şi scalpului. Pe lângă produsele pentru spălare am început să mă obişnuiesc să îmi aplic pe toată lungimea părului înainte de baie tot felul de măşti cu uleiuri cât mai naturale. Aici puteţi citi despre rutina de îngrijire a părului meu şi aici şi aici despre uleiul de cocos.

De câteva săptămâni am descoperit un nou ulei benefic părului meu: uleiul de floarea soarelui presat la rece. L-am descoperit datorită bunicului meu, care a observat că are cam multă floarea soarelui în hambare şi a decis să facă ulei,mai ales că un prieten al său tocmai îşi cumpărase presa şi trebuia încercată. Bineînţeles, ideea mi-a surâs şi mie pentru că ştiam că un ulei 100% nerafinat ar fi un adevărat răsfăţ pentru părul meu! ♥

sunflower oil
Înainte de a povesti despre experienţa mea cu uleiul de floarea soarelui, o să spun şi câteva cuvintele despre el:

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este un ulei bio, obţinut prin presarea la rece în presă, fără a folosi vreun proces de rafinare. Este un ulei gras, având în compoziţia să 30% acid oleic, 7% acid palmitic, acid stearic 5%, acid linoleic 57%, acid linolenic 0,5%. Pe lângă acizi graşi nesaturaţi, care ajută evitarea depunerii colesterolului pe artere, uleiul de floarea soarelui presat la rece se remarcă şi prin cantitatea mărişoara de vitamina A şi vitamina E din produs.

Mirosul sau este unul discret, aproape insesizabil şi o culoare gălbuie – aurie. Nici mirosul şi nici culoarea nu rămân şi nu se văd pe păr în momentul aplicării.

Eu aplic acest ulei pe toată lungimea părului cu vreo 3,4 ore înainte de baie. Îmi place să las uleiurile să acţioneze cât mai mult pentru că părul meu e mult mai disciplinat.

Ca să vă faceţi o idee, părul meu este lung, ondulat spre creţ, firul gros şi vârfurile destul de uscate. Aşa că se încâlceşte destul de mult dacă nu aplic produse cât mai hidratante şi nu am grijă să îl feresc de umezeală şi căldura excesivă.

Aplic uleiul de floarea soarelui după ce îl pun la încălzit pe calorifer vreo 15 minute. Uleiul se încălzeşte foarte foarte puţin şi am observat că aşa este mult mai uşor de întins pe toată suprafaţa părului.

După ce îl las să acţioneze câteva ore în care trebăluiesc prin casă, merg şi mă spăl pe cap în mod normal: cu şampon, balsam şi masca. Ei, după acest proces repetat la fiecare spălare am observat că:

  • Părul meu este mult mai disciplinat şi se aranjează şi singur în bucle, ir firele rebele şi foarte puţine şi tind să apară când dau de ceaţă;
  • Vârfurile arată mult mai bine şi, când le ating, nu se mai simte aspre precum mătură de plastic. Se simt moi şi hidratate;
  • Şuviţele de la spate nu se mai încurcă atât de rău că înainte, iar când se încurcă aplic câteva picături de ulei pe ele şi după spălare sunt ca şi cum niciodată nu s-ar fi innodat 🙂 ;
  • Părul străluceşte discret câteva zile după spalare;
  • Aveţi mai grijă la scalp! Fiind un ulei gras, cam îngraşă scalpul. Nu l-am aplicat direct pe scalp, dar am prins părul într-un coc şi s-a mai scurs. Scalpul mi s-a îngrăşat un pic mai repede, cam cu o zi, dar nu am observat să îmi apară mătreaţă sau mâncărimi.
  • PS: Hidratează chiar şi cele mai uscate cuticule 😉 .

E ca şi cum coama mea primeşte săptămânal o doză de energizant sau o cură benefică de vitamine! 🙂

Mă bucur că am avut ocazia să descopăr şi să folosesc acest ulei de floarea soarelui presat la rece. Acum parcă nu mai simt nevoia să mă tund aşa des şi nici să-mi smulg părul când îl periez. Pe mine m-a cucerit, cu siguranţă îl voi folosi în continuare şi pentru păr şi pentru gătit şi vi-l recomand cu mare drag, mai ales dacă ştiţi că aveţi un par mai uscat sau mai încurcat.

Vă recomand şi să luaţi ulei dintr-o sursă sigură pentru a fi sigure că luaţi un ulei 100% natural, nerafinat. Se găsesc şi în plafare şi direct la producători. Nu am avut timp să merg în Plafar să văd dacă găsesc ulei de floarea soarelui şi la ce preţ pentru că noi am făcut din producţia proprie de floarea soarelui 100% nemodificata genetic, crescută în pământul de pe câmp.

Părerea mea despre uleiuri cred că aţi văzut-o: pur şi simplu le ador! ♥ Nu ştiu părerea voastră….. Voi folosiţi uleiuri pentru păr?


Ce uleiuri aţi încercat şi v-au plăcut? Aţi încercat şi uleiul de floarea soarelui presat la rece, v-ar plăcea să-l încercaţi şi pe părul vostru?

Vă doresc o săptămână minunată,

XOXO, Cossa

Tagged: , , , , , , , , ,

5 thoughts on “Un nou deliciu pentru par: Uleiul de Floarea Soarelui Presat la Rece

  1. […] mai importante beneficii ale uleiului presat la rece. Dar, dincolo de toate, ce crezi?, am gasit ulei de floarea soarelui presat la rece pentru par! Dar cel mai placut m-a surprins pretul uleiului preset la rece: este foarte bun. Acum te las, a […]

    Like

  2. deesboudoir 26 January 2014 at 1:17 PM Reply

    Habar n-aveam ca exista ulei de floarea soarelui presat la rece. Despre beneficiile lui. cu atat mai putin. Multumesc pt informatie:*!

    Like

    • Cossa 26 January 2014 at 5:55 PM Reply

      Cu mare placere, draga mea! :*
      E foarte bun pentru par, super hidratant. Daca vrei vreodata sa il incerci sa imi spui. A facut tataie 30 litri, iti cedez si tie un borcanel.

      Like

  3. Mihaela Bolea 22 January 2014 at 6:21 PM Reply

    Chiar nu aveam idee despre beneficiile uleiului de floarea soarelui asupra părului. Uite că am mai aflat ceva ♥.
    Îţi mulţumim pentru împărtăşirea acestui aspect! ♥

    Like

Leave a comment