Doar Beneficii: Bunatatea din Uleiul de Cocos (II)


Despre beneficiile uleiului de cocos asupra organismului am scris aici, dând click puteţi citi despre compoziţia lui şi cum ne ajută organismul. Acum am ajuns la partea a 2a, parte care o să fie, sper eu, un deliciu pentru doamne şi domnişoare! 😀

Beneficiile cosmetice ale uleiului de cocos sunt multicele, insa incerc sa ma rezum la cele mai importante si concise.

Coconut-Oil

Recomandări:

  • piele uscată, deshidratată;
  • păr uscat încâlcit, aspru şi tern;
  • eczeme, zgârieturi, tăieturi superficiale;
  • arsuri solare;
  • iritaţii, keratoză.

Utilizări:

  • Este un ulei foarte bun pentru păr! Pe mine m-a ajutat enorm cu descurcatul înainte de baie, lăsat câteva ore să acţioneze pe lungime şi scalp ajuta la hidratarea părului pe timp îndelungat şi îndepărtează cu succes mătreaţa;
  • Este un deliciu pentru pielea uscată! Hidratează foarte bine şi efectul tinde să se păstreze. În plus, se poate folosi şi în cazul arsurilor solare, îmbunătăţind aspectul pielii şi calmând arsura. Din păcate, nu este recomandat pentru tenul gras din cauza conţinutul ridicat de acid oleic  ;
  • Poate fi folosi şi că demachiant, mai ales dacă purtaţi un machiaj waterproof. Este blând cu zona ochilor şi nu cauzează iritaţii, ba chiar ajuta la calmarea lor;
  • Este un bun vindecător al buzelor uscate. Câteva picături de ulei de cocos aplicate seara ajuta la hidratarea lor şi evitarea crăpaturilor;
  • Este folosit şi că remediu pentru călcâiele şi coatele uscate şi pentru hidratarea cuticulelor. Un masaj seara cu câteva picături înmoaie pielea şi o lasa hidratata şi suplă;
  • Dacă aveţi bebeluşi cu siguranţă aţi văzut iritatiile cauzate de scutece. Medicii îl recomandă ca un calmant pentru aceste iritaţii sau eczeme;
  • Grăbeşte procesul de vindecare al zgârieturilor sau bubiţelor cauzate de diverse ciupituri ale insectelor, acţionând ca un agent antibacterian;
  • Câteva picături de ulei aplicate după baie pe întreg corpul si pe tâmple ajută la relaxarea muschilor şi chiar la remedierea keratozei;
  • Dacă aveţi probleme cu exfolierea şi deshidratarea mâinilor, câteva picături masate bine în palme înainte să ieşiţi din casa ajuta mult la îmbunătăţirea acestor aspecte;
  • Am observat că este minunat pentru zona cearcănelor! Aplicat seara hidratează foarte bine şi dimineaţa am cearcănele reduse vizibil şi zona mult mai bine hidratată.

Nu v-aş recomanda o marcă anume. Eu folosesc un borcănel de pe iherb şi sunt foarte mulţumită, de mult timp părul meu nu a mai arătat atât de bine şi cearcănele reduse atât de mult. A costat 3,41$ pentru 198 g de produs din care folosesc din luna august. Mai puteţi găsi şi alte borcane de diferite gramaje. Pe plan local am văzut ca uleiurile Mayam ar fi bune, chiar Pasagera zicea într-o zi că sunt ok. 🙂

COC-02080-3

Dacă sunteţi fane Dr. OZ o să vedeţi că şi el îl recomandă, îl special uleiul de cocos bio, pentru alimentaţie şi uz cosmetic. Conţinutul de vitamina A şi vitamina E îl fac un ulei excepţional pentru protejarea pielii şi hidratarea părului. Uleiul de cocos previne oxidarea celulelor prin combaterea radicalilor liberi, astfel ca ţesuturile se păstrează tinere mai mult timp.

Voi folositi uleiul de cocos? Ce efecte ati observat?

O zi superbă să aveti,
XOXO, Cossa
Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

5 thoughts on “Doar Beneficii: Bunatatea din Uleiul de Cocos (II)

  1. […] cât mai naturale. Aici puteţi citi despre rutina de îngrijire a părului meu şi aici şi aici despre uleiul de […]

    Like

  2. […] format din ulei de cocos şi ulei de măsline ( despre efectele uleiului de cocos am scris aici şi aici ) . Ador să aplic acest mix deoarece e foarte eficient în descurcare. Am în partea de jos a […]

    Like

  3. […] uleiul de cocos am scris aici şi aici. Acesta e un ulei bio, bun şi pentru partea cosmetică, dar şi pentru […]

    Like

  4. Dee 5 March 2013 at 2:40 PM Reply

    De o saptamana il folosesc si eu si imi place foarte mult.
    Cu siguranta nu o sa-mi mai lipseasca din casa..:)
    Pupici

    Like

    • Cossa 5 March 2013 at 5:13 PM Reply

      Pe mine m-a cucerit de la prima folosire! Nu as fi crezut ca un ulei poate fi asa minunat pt par! :*

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: