Incotro mergeti? LUATI LOC, va rog! – Manifest pentru normalitate

Fiind o fire activa, mi-am dorit ca in timpul sarcinii sa ma comport cat se poate normal si sa nu imi schimb tabieturile. Mi-am dorit sa pot merge pe jos la serviciu si sa ies seara de seara la plimbare prin parc,sa ma misc cat mai mult.

Prin tricourile mulate si rochiile de vara mi se zareste burtica tuguiata. La fiecare urcare in metrou aud cate o tanti care ma dojeneste: ” Unde ai plecat cu burta asta, nu mergi greu? Hai, #ialoc!” sau un domn galant, zicandu-mi pe un ton cald “#luatiloc , va rog!” Le-am mltumit si m-am asezat fericita ca imi pot odihni picioarele umflate si ma pot gandi la momentul nasterii, la numele lui sau schimbarile din viata noastra.

THIRD TRIMESTER TRIMESTRUL 3 SARCINA PREGNANT

Cu 3 zile pana sa nasc am mers la echografie. Caldura mare, moncher, 16 august! Bausem 1 litru de apa, mama langa mine, un drum scurt de la spital pana la metrou. A durat 20 de minute! Transpirasem toata, picioarele ajunsesera de la 37 la 39 si papucii mi se cufundau in asflatul incins, doar 2 statii de metrou pana acasa. “Daca nu stau jos, pic!” ii jic mamei. Se uita speriata la mine, vedea ca abia ma car  pe picioare. Intre timp, vine metroul. Urc si niciun scaun liber, deja ma cuprindea panica! Un domn la vreo 30 de ani se ridica si imi zice: “Stati jos, eu oricum mai am 3 statii!”. Pfff, i-am multumit de 3 ori si m-am pus toata pe scaun. Langa mine, tot o gravida! 🙂

Ce vreau sa zic: de cate ori vedeti o gravida in mijloacele de transport in comun, spuneti-i #luatiloc . Poate pare un gest banal, dar pentru o femeie cu o burta mare si rotunda inseamna mult mai mult! Daca deja aveti copii, stati de vorba cu ei si educati-i sa cedeze locul, spuneti-le cat de important este sa avem o urma de bun simt!

Super-mami ne spune si ea despre experienta ei de graviduta! 🙂

Voi ce experiente aveti? Vi s-a intamplat sa nu vi se cedeze locul?

Advertisements

Tagged: , ,

One thought on “Incotro mergeti? LUATI LOC, va rog! – Manifest pentru normalitate

  1. Adina 5 March 2017 at 9:11 PM Reply

    Te inteleg asa de bine! Buna idee cea cu invatatul celor mici despre importanta oferirii locurilor. Cred ca ar fi foarte util sa si vada 🙂
    Pupici, multimim de sprijin!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: