Primul trimestru de sarcina: experienta mea

Să afli că eşti însărcinată este ceva frumos! Nimic nu s-a comparat cu emoţiile pe care le-am avut cât am aşteptat liniuţele de pe testul de sarcină, nici admiterea la facultate, nici notele de la Bac.

Confirmarea clară a venit chiar pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. 3 teste de sarcină s-au colorat şi ne-au adus o minunată veste: vom fi părinţi! M-am simţit ciudat, ne-am simţit ciudat… Bineînţeles, ne-am bucurat pentru că ne-am dorit acest bebeluş, dar eu am fost invada de emoţii şi de sentimente noi. Am fost cuprinsă de griji, de grijă cum va fi copilul, dacă am făcut ceva până atunci care să îl afecteze, dacă voi fi capabilă să am grijă de el, dacă vom fi părinţi buni, dacă şi dacă……

test sarcina pozitiv

În ianuarie am luat decizia e la merge la medic la Maternitatea Polizu după ce m-am sfătuit cu mama. Am intrat cu emoţii în cabinet, mai ales că avusesem nişte dureri despre care nu ştiam dacă sunt sau nu normale. După ecografie ne-a confirmat: în burtica creşte un bebeluş, sarcina fiind în evoluţie, dar cu risc de pierdere. Am simţit că îmi fuge pământul de sub picioare….

Cum a stat treaba: deşi sunt la prima sarcină, endometrul a fost destul de subţire şi embrionul s-a fixat cam greu. Mi s-a recomandat că până la următorul control să nu ridic greutăţi, să nu car, să nu mă stresez şi, ca tratament, mi-a prescris MagneB6 pentru stres, Acid Folic pentru dezvoltare şi Utrogestan ( progesteron ) pentru fixare. Mulţumesc lui Dumnezeu, totul a fost bine, am avut grijă de mine şi bebeluşul a fost bine şi creşte şi se distrează în burtica! 🙂

6a07b2f7f7ea4eca7cba8712688ffddb

Dacă aţi fost mămici cu siguranţă ştiţi că se recomandă să nu răciţi, mai ales în primul trimestru…. Spre marele ghinion, m-am pricopsit cu o viroză de la copii şi cu laringita. De la camera de gardă de la Giuleşti mi-au recomandat antibiotice, ar am fost foarte reticentă şi nu am vrut să iau vreo pastilă care să afecteze embrionul, aşa că am sunat-o pe cumnata mea şi m-a pus în legătură cu un medic homeopat, care mi-a recomandat Stodal granule pentru tuse şi expectorat şi Homeogene 9 pentru laringita. În 3 zile eram bine!

Cu greutatea nu am avut probleme, nu m-am îngrăşat deloc, ba chiar am slăbit 2 kg din cauza laringitei pentru că nu puteam mânca solide, doar supa şi lapte. Nici greţuri nu am avut, dar asta datorită şi nivelului scăzut de hormoni…. Pot să vă spun că dormeam mult, foarte mult! Mă culcam la ora 21 şi mă trezeam la 8 şi parcă tot aş mai fi închis ochii puţin.

3-600x380 Pe partea de alimentaţie nu am făcut cine ştie ce schimbări. Ca şi până să rămân însărcinată, nu am mâncat prăjeli, fast food sau cărnuri crude. DImineaţa preferăm 1, 2 banane, la prânz supa şi puţin din felul 2 şi seara salata cu puţină carne fiartă sau pe grill. Nu pot spune că am avut pofte şi nici greţuri. Am avut grijă să mănânc în linişte, să mestec bine, să nu fac combinaţii grele şi să nu mănânc lucruri ce ştiu că nu i-ar aduce copilului nimic hrănitor. Am evitat sarea, pâinea, paştele şi alimentele foarte picante. Nu am renunţat la cafea, dar beau doar făcută la ibric şi nu foarte dulce, o cană pe zi e de ajuns.

Constipaţia m-a cam evitat, dar nu de tot. Când am simţit că îşi face apariţia am apelat la ceaiuri calde de fructe. Preferatul meu a fost unul de la Lidl cu pere şi caramel şi am consumat ciorba sau supa caldă şi lapte bătut.

Pe partea de cosmetică nu am schimbat mare lucru. Am folosit în continuare aceleaşi parfumuri şi am rămas fidelă produsele de îngrijire. Am apelat la puţin mai multă hidratare, căci îmi simţeam tenul mai uscat. Poate fac un articol zilele acestea în care să vă spun cu produse am folosit şi încă folosesc.

Respectând medicaţia şi indicaţiile medicului, totul a decurs bine în primul trimestru! Am cam stat cu sufletul la gură până a venit rezultatul de la dublu-test, ştiind că am avut acea viroză urâţică, dar totul a fost bine şi am pornit la drum spre trimestrul al doilea!

Voi cum aţi trecut de primul trimestru de sarcină?

Vă îmbrăţişez cu drag,

XOXO, Cossa

Advertisements

Tagged: , , , , ,

2 thoughts on “Primul trimestru de sarcina: experienta mea

  1. […] de spus. Am continuat să mănânc fără prăjeli, grăsimi, sare şi dulce aşa cum povesteam aici şi aici şi aveam în plus în săptămâna 32 aproape 8 kg. Am mâncat ceva mai mult pepene […]

    Like

  2. […] am povestit aici, am mers în continuare la acelaşi doctor de la Maternitatea Polizu. Nu mi-a mai recomandat analize […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: