E Geanta Mea, Asa Ca Nu-Nu-Nu te Atinge de Ea

Bună dimineaţa!

Se pare că vremea încă nu şi-a revenit în Bucureşti, dar nu lăsăm noi ploaia să ne învingă, nu-i aşa?

Dacă am tot lipsit de pe blog în ultimele 2 săptămâni, am zis să vă pregătesc un articol despre una dintre genţile mele. Dacă vă spun că îmi plac genţile şi am  câteva mai multe exemplare prin şifonier n-o să spuneţi că sunt nebună,nu? Până la urmă, genţile fac parte din a fi femeie. 🙂

Întâmplarea mea a avut loc prin anul I de facultate, ba chiar în timpul primei sesiuni, înainte de un examen. Întâmplare ce-mi aduce aminte de melodia “Uh ah a, ciocolata e a mea, aşa că nu nu nu te atinge de eaaa!” :))

purses genti posete

sursa: ochealthsystem.org

Pentru că era începutul sesiunii şi eu încă mă “recuperam” după BAC, marea mea ocupaţie era să merg la câte o mică distracţie în weekend, nicidecum să stau şi să învăţ , aşa cum am descoperit mai târziu că trebuie făcut.

Era sâmbătă după amiază. Cea mai bună prietenă m-a sunt că e singură acasă tot weeekenul, eu aveam examen tocmai luni, aşa că a fost momentul perfect să dăm o tură de magazine  să şi cumpărăm chestii nefolositoare şi să mergem la film. Zis şi făcut! Am plecat în AFI, am shoppinguit vreo 4,5 ore şi am văzut şi un film. Titlul nu-l mai ţin minte pentru că eram prea obosită ca să mai fiu atentă şi acolo…..

La ora 23 s-a terminat filmul şi am plecat noi două cu maşinile spre căsuţa ei. Pentru că era sâmbătă seara, am zis să mai pierdem puţin vremea ca doar nu era să mergem la culcare aşa devreme sau la învăţat…. Am mai pierdut vreo 2 ore făcându-ne unghiile şi bând cocktailuri dulci…..

Ne-am trezit noi duminică şi eu m-am super panicat: e duminică, e ora 12 a.m. şi eu nu am învăţat nimic!!! :(( dar nimic!!! :((( Aşa că mi-am rugat soţul ( viitorul soţ pe vremea aceea) să vină să îmi aducă cursurile şi cărţile. Bietul de el a venit în cea mai mare grabă şi eu cică m-am apucat de învăţat. Bineînţeles,era prea multă materie pentru o jumătate de zi , aşa că am decis că îmi voi face copiuţe ( decizie neinteleapta, de altfel).

exam_time_002

Şi m-am apucat eu de scris şi transcris teoreme pe bucăţele minuscule de hârtie de abia se zăreau cu lupa. Dacă nu vedeai că unele litere se mai ondulează ai fi zis că sunt purici aliniaţi la linia de Start. 😀

Termin eu de scris pe la ora 18 şi mă apuc să pregătesc geanta ca să plec direct de la prietena mea la Facultate. Mi-am pus cursurile în ordine cronologică, toate pixurile în penarul animal prinţ şi copiuţele le-am aşezat cu grijă în buzunarul interior al genţii, buzunar pe care îl deschid doar dacă am bani sau copiuţe pe acolo…..

Se face luni dimineaţa. Telefonul sună şi mă dau jos repede jos din pat, mă fardez puţin, apoi sorb din cafeaua pregătită de seară. Ne schimbăm de pijamale şi eu şi prietena mea şi ea se oferă să mă ducă cu maşina la ei la Facultate.

Plecăm la drum, fumez şi o ţigară între timp scoasă din pachetul din geantă şi iată că suntem în fata facultăţii. Mă dau jos din maşină şi intru în Sală. Zic să îmi aranjez copiuţele ca să le pot folosi şi plec la baie ca să fiu sigură că nu trece proful pe hol.

Când, la baie, stupoare! Nici urmă de copiuţe…. buzunarul gol, gol goluţ, ca un fund de bebeluş!!! Am crezut că am fost jefuită, că cineva a atentat la preţioasele mele copiuţe scrise într-o duminică cu sudoarea propriei mele frunţi!

După ce reuşesc să respir şi să-mi oxigenez creierul, dau să mă uit în portofel şi văd: nu sunt eu în niciun act!

Ce nu v-am spus eu este ca şi eu şi prietena mea avem genţi identice şi fumam aceleaşi ţigări. Aşa că am plecat ca ameţită cu geanta ei pe drum nici nu mi-am at seama că fumez din alt pachet de ţigări…..

“Inculpata”:

geanta de piele leather handbag purse poseta

Revenind la examen, am plecat spre sala spunând  “Tatăl Nostru” în gând şi făcându-mi semnul sfintei cruci când m-am aşezat pe scaun…. Noroc că examenul n-a fost prea greu şi că mi-am mai adus aminte ce am scris pe foile alea despre morfisme şi izomorfisme şi am reuşit să iau un 5 eroic, plus că nici nu se putea copia. Proful se plimba printre bănci ca un şoim ce caută prada! De atunci îmi verific geanta de 2,3 ori înainte să plec şi am grijă să fumez din propriul pachet de ţigări! 🙂

Morala: NU faceţi ca mine Învăţaţi pentru examene şi învăţaţi din timp. Cu copiatul nu merge întotdeauna şi nu se ştie dacă ai copiuţa bună sau nu la tine.

Morala 2: Verificaţi-vă genţile de fiecare dată când plecaţi de undeva ca să fiţi sigure că o aveţi pe cea bună! 🙂

PS: Lulţumesc magazinul online de genţi de damă din piele Reejia pentru concursul organizat, a fost un prilej bun de a-mi aminti întâmplarea penibilă din prima sesiune din viaţa mea! 🙂

Voi aţi avut parte de astfel de întâmplări sucite cu genţile voastre?

O zi minunată vă doresc,

XOXO, Cossa

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

6 thoughts on “E Geanta Mea, Asa Ca Nu-Nu-Nu te Atinge de Ea

 1. maiamarcu 3 July 2013 at 9:02 AM Reply

  :))) Am crezut că am fost jefuită, că cineva a atentat la preţioasele mele copiuţe scrise într-o duminică cu sudoarea propriei mele frunţii! :)))))))

  Like

  • Cossa 3 July 2013 at 9:47 AM Reply

   acum rad, dar , recunosc: primul meu gand a fost ca cineva mi-a furat copiutele si vrea sa le foloseasca. Deja ma gandeam cum sa-l/o dau in gat. :))

   Like

 2. Papadiile Ruxandrei 2 July 2013 at 6:40 PM Reply

  Simpatica povestire. 🙂

  Like

  • Cossa 2 July 2013 at 8:28 PM Reply

   Ma bucur ca ti-a placut!

   Like

 3. Alexantza 2 July 2013 at 6:02 PM Reply

  Cat de haioasa e povestirea ta, m-am amuzat copios! :))
  Pupici

  Like

  • Cossa 2 July 2013 at 8:29 PM Reply

   Ma bucur ca te-am aluzat, numai eu patesc astfel de minuni! :))

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: