De Pufosenie Scapam cu IPL

“Us girls we are so magical. Soft skin, red lips, so kissable. Hard to resist so touchable.” Katty Perry

Despre ce înseamnă epilarea IPL am scris, aşa că o să fac doar o mică recapitulare asupra acestui procedeu cosmetic atat de cautat in ultima vreme.

IPL = Intense Pulsed Light. Este un procedeu prin care firului de păr îi este aplicată o lumină de o anumită intensitate, ce încearcă să “comande” rădăcinii să nu mai producă alt fir de păr. Această “comandă” se realizează prin pătrunderea unei raze de lumină în piele, ce acţionează asupra firului, încercând să ardă rădăcina acestuia.

epilation

O bloggerita frumoasă foc, Ioana, a lansat un concurs în care pune la bătaie un aparat de epilat cu IPL pentru o bloggerita norocoasă! 😀 Şi, am decis: ia să încerc şi eu!

Apartul pus la bătaie este superbul Philips Lumea SC2003. Ce are acest aparat cu IPL în plus faţă de celelalte?! În primul rând, dispune de un ataşament special destinat utilizării faciale şi pe zonele sensibile, cum ar fi axilele şi zona inghinală. Şi cine nu şi-ar dori să scape de firele de păr din acele zone!? Eu cu siguranţă DA!

Utilizarea este foarte simpla:

Pasul 1 – se rad zonele pe care urmeaza sa folosim aparatulLumea;

Pasul 2 – setam intensitatea luminii in functie de tipul de piele;

Pasul 3 – incepem aplicarea pulsatiilor la nivelul pielii.

electrical_Philips_HairRemoval_C9095_114654

DA, vreau să scap de acest par de corp, care e total inestetic. 😦 Dacă aş dispune de mai mult timp liber, probabil că n-aş apela la IPL, dar facultatea,  licenţa, şi predatul îmi cam “mănâncă” timpul şi mă trezesc după 4 săptămâni cu picioarele şi mâinile pufoase, dar timp ioc pentru epilat :(. 😦  Şi vine vara, apoi va veni toamna şi voi merge la şcoală să fiu doamna profesoară şi cum să apar eu în fusta în faţa elevilor cu pufoşenia pe picioare!? Păi nu trebuie să existe aşa ceva…. nununu! Poate, dacă n-aş fi moştenit firul de păr gros şi negru din partea mamei, m-ar ţine şi pe mine epilarea cu aparatul mai mult timp.

Un alt lucru ce caracterizează minunatul Philips Lumea este setarea energiei luminoase în 5 trepte. În funcţie de cât de sensibilă este zona, putem seta aparatul să producă mai multă lumină sau mai puţină. Acest lucru ar fi de mare ajutor pentru mine, care sunt grăbită din fire şi aş ţine prea mult un aparat fără reglaj pe faţă şi m-aş pârli puţin ( sau puţin mai mult… ) :D.

Philips Lumea mai are ceva, dar ceva cu adevărat special! ♥ Ştiţi că la toate tipurile de epilatoare trebuie să le ţinem la 90 grade ca să smulgă firul de par ,altfel rupe aiurea?! EI, Philips Lumea nu pulsează lumina până nu-l ţinem într-un unghi de fix 90 grade! ♥ Oh, da, mi se potriveşte, e prieten cu matematica – la fel ca mine! ♥

Şi mi-l doresc nu numai pentru că îmi e folositor şi m-ar scuti de drumuri la cosmetică sau zgomotul infernal produs de aparatul epilator, mi-l doresc şi pentru că m-ar ajuta să scap de creşterea rapidă a părului ăstuia care-mi face picioarele imposibile. 😦  ŞI oricât mi-l doresc şi salivez la el, încă nu îmi permit să-l cumpăr. 😦 Ar trebui să se dubleze salariile profesorilor şi să economisesc vreo 3 luni ca să îmi permit să-l am în căsuţa mea! ♥ Mai are rost să povestesc despre arsurile provocate de epilatul cu ceară, ce au lăsat urme pe piciaorele mele vizibile si după 6 ani? 😦 Sau epilările inghinale la cosmetică, care s-au soldat cu vânătăi in zona X şi o candidoză? 😦 Oribile experienţe  am mai avut….

Hmmm, si as incerca aparatul acesta si pe blanita sotului, cred ca ar fi testul suprem! 😀
sc2003-lifestyle.jpg'

Avantajele folosirii aparatului Lumea sunt numeroase. Cel mai important, nu mai plătim fiecare şedinţă la salon pentru orice tip de epilat. Economia se vede în câteva luni, deoarece pielea rămâne fină până la 6 săptămâni. Dispozitivul special ne permite o epilare facială sigură şi invazivă. Este o mare salvare pentru fetele care au foliculita! Epialrea IPL nu permite creşterea firelor pe sub piele, aşa ca aspectu lpiciaorelor va fi îmbunătăţit de la prima utilizare.

Dezavantaje nu cred că exista! În cel mai rău caz ne-ar demoraliza preţul, costa cam 2330 lei ,dar investitia se amortizează de la lună la luna. Matematiciana din mine spune că şedinţele IPL la un salon făcute cu suma aceasta vor fi mult mai puţine decât cu Philips Lumea.

Aşadar, rog aparatul Philips Lumea SC2003 să apeleze la mine, pufoşenia de mine îl aşteaptă cu drag! 😀

Voi aţi încercat epilarea IPL? Cum vi se pare această nouă metodă, aţi încerca-o?

O seară minunată să aveţi,
XOXO, Cossa

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

5 thoughts on “De Pufosenie Scapam cu IPL

 1. Tracie M. Ochoa 12 May 2013 at 6:52 PM Reply

  „Lumina intens pulsată acţionează asupra firelor de păr aflate în stadiu de creştere. În acest stadiu, concentraţia de melanină, responsabilă pentru pigmentarea firului de păr, are cel mai crescut nivel. Concentraţia melaninei este, de asemenea, cel mai important factor în eficacitatea acestui tratament. Impulsul luminos încălzeşte firul de păr şi rădăcina acestuia, iar melanina absoarbe lumina emisă. Acest proces stimulează foliculii de păr să intre în faza de latentă. Între tratamente, firele de păr cad natural şi creşterea lor este inhibată. Impulsul luminos acţionează direct asupra firului de păr, fără a afecta pielea. Aparatul poate fi folosit în siguranţă, în propria locuinţă, cu respectarea instrucţiunilor de folosire din manual”, spune medicul specialist dermatolog, Ana Fâcă.

  Like

 2. Ezra Gill 24 April 2013 at 4:00 AM Reply

  it is painful on the top lip? i have had ipl on the top lip before in a salon and it was extremely painful. so id just like to know if this machine is painful for you on the top lip?

  Like

  • Cossa 24 April 2013 at 9:28 AM Reply

   I haven’t tried this machine on me yet, so I can’t tell 😦

   Like

 3. Ioana Dumitrache 22 April 2013 at 10:06 AM Reply

  Te pup! Mult succes!

  Like

  • Cossa 22 April 2013 at 10:32 AM Reply

   Multumesc, Ioana, abia astept sa vad pe cine alegeti! :*

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: