Absorbantele cu Anioni

Au trecut aproape 12 luni de cand am renuntat la absorbantele Always in urma sfatului ginecologului, pe care le foloseam de ani de zile si de care mereu am fost multumita, nestiind ca de la ele m-am pricopsit cu iritatii si 3 candidoze in 12 luni.

Absorbantele cu anioni se caracterizeaza prin banda anionica pe care o au si care intra in contact cu pielea. Aceasta banda este formata numai din anioni si are foarte multe efecte benfice asupra corpului nostru.

Anionii sunt antioxidanti si ajuta la mentinerea pH-ului in valori normale, impiedica dezolvtarea bacteriilor si lasa pielea sa respire, astfel evitand iritatiile, candidozele si infectiile vaginale si urinare.

Eu am incercat 2 tipuri de astfel de abosrbante: Lady Moon Anion si Biointimo. Pe primele, Lady Anion,  le gasiti la farmaciile de tip Plafar si am vazut ca Palafarul din Afi Cotroceni costa 17 lei, iar pe cele din urma la Dm-Market la 13-14 lei, eu le-am luat la o promotie cu 9 lei.

biointimo fatalady anion fata

 

Ce am observat eu in timpul folosirii:

  • iritatii deloc, chiar si in prima zi dupa epilare;
  • nicio urma de mancarimi, alergii sau iritatii;
  • zero mirosuri neplacute;
  • nu m-am patat nici in timpul zilei , nici pe parcursul noptii;
  • flux menstrual normal, nemodificat in vreun fel;
  • schimbare cam la 7 ore;
  • se fixeaza foarte bine pe slip si nu se indoaie in timpul miscarii;
  • candidoza nu a recidivat.

Un test comparativ intre absorbantele anionice Lady Anion si absorbantele Always gasiti aici.

Poate vi se pare putin mare pretul fata de absorbantele normale, dar isi merita investia din plin! Pe langa faptul ca  ne ajuta la evitarea unor afectiuni, au o putere de absorbtie FOARTE MARE! Eu am o sangerare abundenta in primele 3 zile ale menstruatiei si a fost nevoie sa le schimb la 7 ORE, NU 3 ca la absorbantele normale.

Un mare plus o sa-l acord pentru stratul din bumbac organicferit de clorul cu care alte absorbante sunt inalbite. Caest bumbac organic ne ajuta se ne mentinem pH-ul in parametri normali si ne fereste de mediile proprice dezvoltarii bacteriilor.

biointimo spatelady anion spate

 

 

Daca nu mi-ar fi sugerat medicul ginecolog sa renunt la absorbantele normale cred ca si acum m-as fi confrundat cu candidoza. De cand cu absorbantele anionice nu a mai aparut si nici nu mi-am mai colorat hainele cand am avut multe drumuri prin oras sau am stat multe ore la facultate.

Daca le-as recomanda!? Cu si guranta DA, mai ales domnitelor care se confrunta cu sensibilitate crescuta in acea zona, dar si celor care isi doresc o protectie sporita si cat mai sigura pentru sanatatea noastra.  Aceste absorbante anionice reprezinta o alternativa mult mai sanatoasa si mai BIO, de ce nu, a abosrbantelor pe baza de plastic in compozitie.

Voi ce absorbante folositi? Despre cele anionice ati auzit pana acum, le-ati folosi?

Va doresc o zi minunata,

XOXO,  Cossa

Tagged: , , , , , , , , ,

35 thoughts on “Absorbantele cu Anioni

  1. […] Absorbantele din comerţ sunt tot mai roz şi mai promovate, însă nimeni nu promovează faptul că sunt făcute din… plastic. Acel plastic de deasupra ce intră în contact cu pielea şi de la care ne înroşim. Acea roşeaţă nu ar trebui să apară, nu e normal să existe. În încercarea mea de a scăpa de aceste absorbantele ce îmi făceau mai mult rău am descoperit absorbantele cu anioni. Nu o să intru foarte mult în detalii, căci am scris despre ele şi aici. […]

    Like

  2. […] ATENŢIE! Dl. doctor Gheorghe Gică, obstetrician-ginecolog la Medlife şi medicul prezent la eveniment, ne-a avertizat să nu considerăm această cupă o metodă contraceptivă, deşi seamănă cu o diafragmă. Nu există studii despre acest lucru şi sunt sigură că niciuna dintre noi nu ar vrea să rişte. A atras atenţia că nu e recomandabila nici fetelor care încă nu şi-au început viaţa sexuală, deoarece e destul de mărişoara şi ar putea provoca leziuni la nivelul himenului. Pentru aceste fete există alternativă absorbantelor cu anioni, despre care am scris aici. […]

    Like

  3. dana 29 November 2013 at 7:51 PM Reply

    Si eu le folosesc si sunt multumita:D dar de cele Lady moon am fost mult mai multumita, si la calitatea lor. \
    Pe cand cele Bio intimo sunt mai proaste la ambalaje si parca nu asa de calitate.

    Like

  4. Rokoll@ 1 February 2013 at 1:05 PM Reply

    E prima oară când aud de absorbantele astea dar cu siguranță am sa le Incerc si eu. Oricum Nici mie nu îmi place always eu folosesc libress

    Like

    • Cossa 1 February 2013 at 4:01 PM Reply

      Libresse am folosit si eu o singura data, dar mi-au placut. 🙂

      Like

  5. silvia 20 January 2013 at 7:59 PM Reply

    buna,libresse sunt din plastic sunt fabricate din polyolefin,plastic,invelisul fiind cu textura ca de bumbac,cele de la anion sunt cu invelis de bumbac. cred ca sun singurele din bumbac pe care le am gasitpana acum. iar daca aveti candidoze nu mai folosit nimic cu pastic. eu am avut probleme de la tampoanele interne.

    Like

    • Cossa 20 January 2013 at 8:10 PM Reply

      Buna, Silvia!
      La tampoanele interne am renunat si eu acum multa vreme, doar in ultim moment le folosesc cand am duc la mare. Vara aceasta o sa trec al cupa menstruala, a mai putin periculoasa pt. organism.

      Like

  6. Andreea A. 16 January 2013 at 11:42 PM Reply

    Habar n-aveam ca exista asa ceva, dar de luna viitoare trec pe ele!

    Like

    • Cossa 16 January 2013 at 11:57 PM Reply

      sa ne zici cum ti se par! :*

      Like

  7. ioanaiuliana 16 January 2013 at 9:08 PM Reply

    N-am folosit niciodata si nici macar nu am stiut de existenta lor, dar o sa le incerc.
    Desi inca folosesc always si nu am avut niciodata nici un fel de probleme de nici un fel, doamne ajuta…
    Interesant articolul… 🙂

    Like

    • Cossa 16 January 2013 at 11:00 PM Reply

      Mersi! :*
      Ioana, esti norocoasa pt ca nu ai avut probleme. Multi ani m-am inteles si eu bine cu ele, dar incepusem sa am probleme si de cand le-am schimbat totul e ok 😀 Daca le incerci, sa ne impartasesti parerea ta! :*

      Like

  8. http://adelinaradu.blogspot.com/ 16 January 2013 at 1:38 PM Reply

    Cand ajung acasa si dau fuga la dm sa iau vreo 2 pachete!

    Like

    • Adelina 16 January 2013 at 1:41 PM Reply

      Imi cer scuze, am lasat din greseala linkul la nume 😦

      Like

      • Cossa 16 January 2013 at 2:25 PM

        no problem! :*

        Like

    • Cossa 16 January 2013 at 2:25 PM Reply

      Adelina, sa ne zici cum ti se par, chiar sunt curioasa si de parerea altor bloggerite. :*

      Like

  9. Maria 16 January 2013 at 1:30 PM Reply

    Acum aud prima data de ele. Adevarul e ca de la Always m-am iritat si eu groaznic, din fericire nu m-am pricopsit cu candidoze sau alte infectii. Le-am schimbat cu unele libresse sensitive, cred, ideea e ca nu sunt din plastic ca always, ci din bumbac. Cu astea din urma nu mai am nicio problema. Le voi incerca si eu pe acestea anionice, macar din curiozitate.

    Like

    • Cossa 16 January 2013 at 2:25 PM Reply

      Daca sunt din bumbac cu siguranta nu mai produc as amulte iritatii. esti norocoasa daca n-ai avut probleme, eu zici ca sunt un fel de cobai, toate chestiile din lume fac :))

      Like

  10. miha.ela 16 January 2013 at 12:36 PM Reply

    nu tin minte sa fi auzit pana acum despre anionice, multumesc pentru impartasire 🙂

    Like

  11. Butnaru Daniela A 16 January 2013 at 11:15 AM Reply

    interesant n-am mai auzit de asa ceva/si nici nu amvazut asa ceva prin uilu meu oras

    Like

    • Cossa 16 January 2013 at 11:22 AM Reply

      Da, din pacate, se gasesc cam greu, nu toate plaferele distribuie astfel de absorbante si nici DM-uri nu sunt in toate orasele 😦 sper sa inceapa sa fie mai accesibile in viitor, mi se par niste produse care chiar merita cumparate.

      Like

  12. sanzienesimatraguna 16 January 2013 at 10:36 AM Reply

    in mintea mea un anion este un ion incarcat cu sarcina electrica, adica are in plus un electron. 🙂

    in fine, eu am auzit la un moment dat de cupa menstruala, mi-am luat de la Meluna (http://meluna.eu/?___store=english), marimea cea mai mare si sunt f multumita de ea 🙂

    Like

    • Cossa 16 January 2013 at 10:38 AM Reply

      si eu am citit multe despre cupa si ma tenteaza, insa mi s-a aprut incomoda partea unde trebuie scoala si spalata, lucru pe care nu l-as putea face la facultate….
      Pai cam asa si anioni, au sarcina in plus si cica din cauza asta ar elibera antioxidanti, care merg de minune cu zona intima 🙂

      Like

      • sanzienesimatraguna 16 January 2013 at 11:13 AM

        asa o fi 🙂
        cu cupa menstruala sunt f f OK la munca, am mereu o sticluta cu apa cu care o clatesc cand e nevoie (apa curata ,potabila). In zilele cele mai dificile (vreo doua) la 2-3 ore trebuie sa fac operatiunea. Daca e prea dificil oricum pun pt “rezerva” si un libresse subtire (nu panty liner), in cazul in careexist ascurgeri. Se mai intampla, s iatunci macar stiu ca 1. e prea plina sau 2. nu ma pozitionat-o bine 🙂

        Like

      • Cossa 16 January 2013 at 11:21 AM

        foarte buna ideea ta cu sticla de apa, asa nu ar fi nevoie sa iesi si sa o speli la chiuveta 😉

        Like

      • sanzienesimatraguna 16 January 2013 at 1:06 PM

        o, cu siguranta NU la chiuveta! trebuie practicat un pic acasa, sa fii indemanatica. de la MeLuna am ales o varianta de cupa cu inel, de care o apuc si o tin fara sa imi alunece. 🙂 Ma ajunta si faptul ca la munca dispensorul de hartie igienica are o suprafata plata, si pot pune acolo sticla desfacuta “la nevoie”

        oricum, daca la facultate ti se par dificile, incearca una acasa, in weekend, seara, sau cand nu trebuie sa iesi in oras. E FOARTE economica. Eu, de cand am cupa, nu am mai patit nici un episod de candidoza, ceea ce inainte (OB, always sau altele) erau la ordinea zilei 😉

        Like

      • Cossa 16 January 2013 at 4:19 PM

        Sa stii ca o sa incerc si eu cupa, numai sa ajung la ginecolog si sa-l intreb daca e ok sa o folosesc pt ca am avut o cervicita si mi-a recomandat sa evit atat absorbantele din plastic ,cat si ob-urile pt a nu irita colul uterin.

        Like

      • sanzienesimatraguna 16 January 2013 at 4:29 PM

        sa stii ca o cupa menstruala sta sub colul uterin, cel mult acesta coboara in timpul menstruatei in cupa (iar aceast anu poate functiona la aceeasi capacitate, evident, trebuie golita mai des)

        tampoanele interne stau indeobste foarte sus, chiar pe col, cupase pozitioneaza destul de jos. dacaai colul “inalt”, sigur nu ajungi acolo cu cupa . Daca e mai “jos”, exista si variante de cupe mai mici – chiar citeam despre ast ape un forum.

        La mine asta a fost unul di nfactorii de decizie cand mi-am luat cupa: sa imi las bietul col uterin in pace, ca mai am nevoie de el :). Si pana acum cred ca am facut bine.

        totul e ca medicul tau sa fie familiar cu subiectul si sa nu vorbeasca doar ca sa vorbeasca – nu prea poti sa iti dai cu parerea daca nu ai citit deja despre cupele menstruale. 😉 SUCCES si multa sanatate!

        Like

      • Cossa 16 January 2013 at 7:53 PM

        chiar m-ai facut sa ma gandesc serios la cupa, mai ales pentru zilele cand am de umblat pe la cumparaturi.
        trebuie sa stie medicul meu ceva ca imi zicea de ea cand am fost ultima oara, sa vedem ce im irecomanda la urmatorul control, o sa-i ii zic si de cupa neaprat 🙂

        Like

  13. Dorina 16 January 2013 at 10:33 AM Reply

    Nu am auzit niciodata de aceste absorbante si nici nu le-am vazut prin magazine pana acum, dar m-ai facut curioasa si cu siguranta o sa le incerc.

    Like

    • Cossa 16 January 2013 at 10:34 AM Reply

      Eu le-am descoperit anul trecut prin martie si le folosesc cu amre incredere in zilele cu flux marit. Se gasesc destul de greu, prin plafarele mari sau Lady Moon la distribuitori fizici, dar Biointimo in DM si le-am tot vazut de atunci. 🙂

      Like

      • sanzienesimatraguna 16 January 2013 at 2:39 PM

        comparate cu libresse, zici ca ar fi mai bune ? peste catva luni poate le incerc si eu, pe post de back-up, totusi 🙂

        Like

      • Cossa 16 January 2013 at 2:49 PM

        nu stiu neaparat daca in comparatie cu libresse pt ca am folosit o singura data libresse. mi s-au parut mult mai bune decat absorbantele cu invelisul din plastic atat prin absorbtie, cat si prin faptul ca nu am mai facut candidoza si nici nu m-am iritat. in zilele cu flux foarte mic folosesc bella roz pt ca sunt mai subtiri si pielea parca mai respira 🙂

        Like

      • sanzienesimatraguna 16 January 2013 at 2:53 PM

        LIbresse la fel, nu au plastic la suprafata (pana sa descopar acest avantaj ma chinuiam pe vremuri cu always, care se lipesc, incing, deranjeaza, mediu propice pentru probleme de iritatii), sunt si ele destul de subtiri, dar daca exista o alternativa la fel de subtire dar mai ieftina, I’m all in!

        Like

      • Cossa 16 January 2013 at 3:06 PM

        de acord cu tine ce zici despre always…
        N stiam ca libresse nu au plastic. le-am folosit o singura data prin liceu cand am imprumutat un absorbant de la o colega. Absorbantele anionice cred ca sunt o idee mai scumpe, Lady moon cam 16-17 lei 10 bucati, biointimo cam 13-14 lei sau la oferta 8,9 pt 8 bucati.

        Like

Leave a comment