BOTD: Dracula By Bram SToker

Hello, hello! 😀

Pentru azi m-am gândit să vă scriu despre cartea mea preferată: Dracula, scrisă de autorul englez Bram Stoker.

Cu acest roman, Bram Stoker a introdus in toatâ lumea un nou gen: literature cu vampire, dar a reușit și să facă celebră povestea minunatului nostru castel BRAN din Transilvania.

Personajul principal al romanului este avocatul Jonathan Harker, ce se află în Transilvania, în vizită la Contele Dracula, pentru a-l ajuta în legătură cu achiziţionarea unei proprietăţi în Londra. Harker devine foarte indignat de obiceiurile stranii ale contelui si este inspăimântat de imensul sau castel.

Contele pare un adevarat monstru doritor de sange si il tine captiv pe Harker in castel. Acesta, insa, reuseste sa evadeze si se duce sa se intalneasca cu proaspata sa sotie, Mina Hrker. Harker o gaseste pe Mina foarte ingrijorata de ceea ce a patit el, dar mult mai afectata de supferinta pe care o indura prietena  ei, Lucy Westerna, Se pare ca Lucy sufera de o boala care ii cauzeaza pierderea de sange prin doua puncte minuscule, aflate pe gat. Singurii care o pot ajuta sunt Arthur Holmwood (iubitul ei), doctorul Stewart, domnul Morris şi profesorul Van Helsing. Profesorul sustine teoria conform carei o creatura numita “vampir” i-ar cauza boala. La scurt timp, Lucy moare si vampirul, care era contele Dracula, isi gaseste o noua victima: pe Mina Harker. Blestemul ce s-a abătut asupra lui Lucy după ce a fost muşcată de Dracula este inevitabil: ea se transformă în vampir. Profesorul Van Helsing preia initiative si decide sa o “ucida” pe Lucy, aceasta devenind “o moarta vie”.

Pe parcursul romanului, o sa descoperiti cum Dracula era transportat din Transilvania in Londra: cu un vas special ca ii cara cosciugul in care dormea!

Finaului romanului este unul fericit, cu toate ca Mina trece prin ghearele sortii, Dracula incercand sa-I bea si ei sangele si sa  o transforme in vampir.  Harker si Mina sunt din nou un cuplu fericit si au un baietel, pe care il numesc Quincey, dupa bunul lor prieten ce le-a fost alaturi in problema cu Dracula.

Dracula este un roman Fantasy, comps din file de jurnal, jurnale tinte de personajele principale, in care povestesc cum vad ele situatia bolii crude….

Atat dezvalui, v alas pe voi sa descoperiti partile interesante, am preferat sa povestesc partile mai calme 😀 Cartea o pueti cumpara de la Adevarul, costa cam 12 lei!

Va doresc lectura palcuta! XOXO, Cossa

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,

One thought on “BOTD: Dracula By Bram SToker

  1. Alina lui Brumarel 16 November 2011 at 2:00 PM Reply

    Si eu am scris luni despre acelasi roman:) De ce nu-ti postezi parerea? eu am intrat nerabdatoare sa aud pareri, recenzii se mai gasesc si pe net..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: