Importanta Controlului Ginecologic

Buna seara, doamnelor!

Astazi vreau sa scriu despre un subiect mai serios, nu numai cosmetice si farduri.

Vreau sa va scriu despre importanta controlului anual ginecologic!

Tinand cont ca educatia sexuala in Romania cam tinde la 0, iar multe femei inca sunt pudice, sunt putine locuri de unde poti afla chestiile elementare despre probleme ginecologice, asa ca cea mai buna sursa este chiar medicul ginecolog!

Trebuie sa fim constiente ca afectiunile ginecologice ne schimba viata in multe feluri, de la vioata sexuala pana la infertilitate….

De ce trebuie sa mergem macar la 12 luni la control??? Pentru ca organismul este intr-o continua schimbare, exact ca si hainele: se schimba cu anotimpul! Pot aprea desechilibre hormonale sau de flora.

La ce ajuta controlul ginecologic??? controlul ginecologic ajuta la depistarea anomaliilor ca infectiile, inflamatiile sau, in cele mai rele cazuri, cancerul…. Controlul ginecologic ne ofera date despre fertilitatea noastra si despre metoda contraceptiva potrivita fiecareia dintre noi! Si daca adaugam si controlul mamar, putem depista repede cancerul mamar. O singura vizita pe an la ginecolog ne poate scapa de cancerul de col uterin!

Ce analize trebuie facute la ginecolog??? Analizele ce trebuie s ale facem al fiecare vizita ginecologica sunt: ecografie, colposcopie, analiza secretiei si un test Babes-papanicolau! Acest test ajuta la detectarea virusului HPV, virus ce provoaca cancerul de col uterin!

Trebuie sa stiti ca virusul HPV este un virus ce se transmite prin contact sexual si care provoaca cancerul de col uterin! Detectat din timp, poate fi tratat si evitata cronicizarea virusului. Asadar, un prezervativ ne scapa de multe griji!

Poate ca multe dintre voi nu au mers la ginecolog din cauza costurilor ridicate de la cabinetele particulare, dar trebuie sa stiti ca doctorii de familie va pot da trimitere catre ginecologi care consulta si fac ecografii gratuit, prin casa de asigurari! Incep eu prin a recomanda primul medic ginecolog: Dna. Dr. Surdulescu Iuliana, care consulta la Policlinica Panduri din Bucuresti si ofera (pt cele cu trimitere!) o ecografie si consultatia GRATIS!

In plus, sunt cateva siteuri care ofera premii constand in prezervative si consultatii ginecologice, ca profadesex.com, care a oferit 3000 de prezervative si 20 de consultatii ginecologice gratis!

Va doresc multa sanatate si daca doriti sa scriu si despre alte subiecte care se leaga de aceste teme, sa-mi spuneti, XOXO!

PS: SAVE SEX, SAFE SEX!!!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: