BOTD: “Mândrie și Prejudecată” de Jane Austen

Hello, sweet ladies! Tinand cont ca iar am disparut ceva zile, m-am gandit sa deschid o rubrica noua! 😀

Nu stiu daca v-am spus pana acum, dar am o mare pasiune pentru citit, mai ales pentru romanele de dragoste, sunt cele mai frumoase, cele mai simple si usor de inteles! Plus ca detest sa vad ecranizari, care, de cele mai multe ori, pierd informatii esentiale sau modifica trasaturile personajului….

Asadar, azi va recomand o carte care m-a fascinat, a fost superba! :X “Mândrie și prejudecată” scrisa de Jane Austen, pubicata pe 28 ianuarie 1813.

Povestea incepe pe la sfarsitul anilor 1700, perioada in care doamnele le impuneau fetelor ce barbati sa aleaga pentru casatorie. Actiunea se deruleaza la Longbourn în Hertfordshire si descrie viata familiei Bennet.

Personajele principale sunt Elizabeth Bennet şi Darcy, ce au o casatorie plina de devotament si atasare, relatia lor evoluand pe tot parcursul romanului, ajungand la intelegere si respect reciproc. O astfel de relatie au si Jane Bennet si domnul Bingley, inca cei din exteriorul relatiei reusesc sa aduca diverse controverse, dar ei depasesc toate obstacolele si au o casnicie fericita!

la polul opus se afla relatia dintre sotii Bennet. Domnul Bennet este fermecat de frumusetea doamnei Bennet in tinerete, se casatoreste cu ea, au copii, dar cu timpul, relatia lor se raceste si domnul Bennet se detaseaza de familie, de cele mai multe ori retragandu-se in biroul sau pentru a evita diverse discutii. O astfel de relatie au si Lydia şi Wickham. Lydia se indragosteste de infatisarea lui Wickham, dar el nu se implica in relatie, ci se casatoreste cu ea din obligatie morala si impins de Darcy pentru a o salva pe ea si familia ei de la dizgratie.

Charlotte Lucas si domnul Collins au o casatorie mai mult ” de forma”, dar traiesc linistiti. Charlotte se casatoreste cu Collins, deoarece isi doreste stabilitate financiara si o familie a ei.

Eu cam atat va ofer despre actiunea romanului, va als pe voi sa descoperiti cine sunt Lydia, Jane, Elizabeth si ceilalti si legaturile dintre ei. O sa vedeti ca si in secolul 21 inca sunt persoane care se regasesc in multe dintre personaje si situatiile descrise!

Cartea nu este foarte scumpa, eu am cumparat-o cu ziarul Adevarul si costa cam 11-12 lei si o gasiti in Librariile Adevarul sau Online pe AdevarulShop.ro.

Va las sa cititi cartea si ne auzim zilele urmatoare cu un review si un giveaway, stati aproape! XOXO

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: